У Дніпропетровську подорожчали хлібобулочні вироби. Основні виробники цієї продукції підняли ціни на 5,5—12,9% — залежно від сорту хліба. Головною причиною подорожчання, як стверджують пекарі, є зростання цін на природний і зріджений газ, а також на паливно-мастильні матеріали, збільшення орендної плати за землю, земельного та транспортного податку. «У зв’язку з цим середня рентабельність виробництва хлібобулочних виробів, говориться в звертанні керівників хлібозаводів до Дніпропетровської міськради, впала до 0,79%, а мука для виробництва соціальних сортів хліба за більш низькими цінами надходить не в повному обсязі». Свої розрахунки пекарі надали держінспекції з контролю над цінами і до Антимонопольного комітету. Влада Дніпропетровська обіцяє жителям міста «вжити всіх необхідних заходів для того, щоб забезпечити реалізацію хліба в торговій мережі за соціально ухваленими цінами». Зокрема, деякі мережеві супермаркети, повідомляє прес-служба міськради, взяли на себе зобов’язання продавати всі види хліба без торгової надбавки, за ціною виробника, для того, щоб «пом’якшити цінову ситуацію на ринку хлібобулочних виробів», повідомляє Вадим РИЖКОВ, «День».