Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Обличчям до людей»

Партійна ідеологія — соціальні реформи
13 липня, 2004 - 00:00

155 делегатів установчого з'їзду політичної партії «Єдина Україна», який відбувся у суботу в Києві, одностайно висловились за обрання лідером партії народного депутата України, голову ради Фонду інтелектуальної співпраці «Україна — XXI століття» Богдана Губського та підтримку на жовтневих президентських виборах Віктора Януковича.

«Єдина Україна» сьогодні — це «єдина відповідальність», «єдині можливості», «єдина держава» із майбутнім європейського зразка, що заснована на соціал-демократичних цінностях, стверджує її лідер. Новостворена партія задекларувала намір послідовно домагатися, щоб нинішній етап розвитку держави проходив під знаком розробки і реалізації сильної соціальної політики. «Найближчим часом партія запропонує співгромадянам та владі збалансовану та чітко окреслену програму соціальних реформ», — наголосив у своєму виступі зі з'їздівської трибуни Богдан Губський. Йдеться, зокрема, про боротьбу з бідністю, протидію злочинності й корупції, викорінення дитячої безпритульності, забезпечення державних гарантій на освіту, медичне обслуговування, соціальну захищеність, «повсюдне й активне культивування духовності й моральності, створення в суспільстві атмосфери порядності, чесності, любові та милосердя до ближніх» тощо. За словами лідера «Єдиної України», партійною ідеологією буде гасло «Повернутися обличчям до простої людини». Такою ж, на думку Губського, повинна бути мета діяльності кожного органу державної влади.

«Партія не може відсидітися й почекати, хто буде наступним президентом», — наголосив також Б. Губський, запропонувавши однодумцям підтримати В. Януковича. Охочих сперечатися не виявилося. Коментуючи прийняте рішення, народний депутат Володимир Демьохін підкреслив, що «...біля керма великого корабля повинен стояти досвідчений капітан».

Серед делегатів з'їзду були також представник Президента у Верховній Раді Олександр Задорожній, народні депутати Вадим Гуров та Сергій Осика (колеги Губського по депутатській групі «Демократичні ініціативи — Народовладдя», міністр України з питань надзвичайних ситуацій Григорій Рева, його заступники Володимир Романов і Петро Борисов, голова Всеукраїнської громадської організації «Добровільне пожежне товариство України» Станіслав Буцмак, адмірал Михайло Єжель. Інтерес до «Єдиної України» виявив, за словами її лідера, і міністр охорони здоров'я Андрій Підаєв.

З'їзд також обрав керівництво партії, створив робочу групу, доручивши її членам до 1 вересня розробити проект передвиборної програми партії, і закріпив відповідальними за роботу в регіонах народних депутатів (в основному в тих мажоритарних округах, де вони й були обрані).

Павло БУЛГАК
Газета: 
Рубрика: