Військовослужбовці Збройних сил України почали харчуватися за новими нормами, чинними з 15 квітня відповідно до розпорядження начальника тилу Збройних сил Віктора Колотова, повідомляє Інтерфакс- Україна з посиланням на прес- службу Міністерства оборони. За даними Головного продовольчого управління тилу ВСУ, запровадження нових норм зумовлене «турботою про забезпечення раціонального та більш калорійного харчування військовослужбовців». На відміну від попередніх норм харчування, що діяли з 1996 року, в загальновійськовому пайку на 50 грамів збільшено щоденну норму риби, а коров’яче молоко замінено сичужним твердим сиром. З меню українських військових льотчиків, які харчуються за так званою нормою № 2 (льотний пайок), вилучено жири тваринного походження, але збільшено кількість масла. На десерт до щоденної норми додано 150 грамів фруктових соків. У загальновійськовому сухому пайку (норма № 9) з’явилися м’ясні бульйонні кубики, згущене молоко, а також карамель і полівітамінний препарат «Гексавіт». Звичайний заварний чай замінено розчинним чаєм з цукром. У той же час, новими нормами не передбачено тютюнове забезпечення. 15 пачок цигарок найнижчого 5-го класу, які щомісяця повинен був отримувати військовослужбовець незалежно від його ставлення до тютюну, тепер вилучено з усіх норм харчування військовослужбовців термінової служби. За рахунок цього на солдатському столі з’явиться випічка, оскільки до норм харчування тепер додано дріжджі й борошно першого сорту. Взагалі, калорійність загальновійськового пайка збільшилася майже на 100 кілокалорій і становить 4205 кілокалорій, а у вихідний день (за рахунок додаткових продуктів) — 4335 кілокалорій.