Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На Вінниччині заклали сквер пам’яті українським дітям, які загинули під час війни

20 квітня, 2022 - 15:12
Фото – vinwood.gov.ua

У селі Красносілка Бершадської територіальної громади, що на Вінниччині висадили сквер пам’яті дітям, які загинули під час російської агресії проти України. Посадка дерев відбувалася поблизу місцевого дитячого садочка «Ромашка». Працівники закладу спільно  з односельчанами висадили понад 200 кущів і дерев. Перед тим викорчували чагарники і старі дерева, прибрали територію від сторонніх предметів та камінь. Загальна площа скверу склала понад 25 гектарів.

«Вже майже два місяці в Україні триває повномасштабна війна. Стрічки новин рясніють не лише повідомленнями про втрати ворога, успіхи наших захисників, обстановкою на фронті, але, на жаль, і про жертви серед мирного населення, серед військовослужбовців та рятувальників. Болить усій країні й найглибша рана – смерті невинних дітей, тому вирішили вшанувати їхню пам’ять і висадили молоді дерева та кущі, – розповідає завідуюча дитсадка Олена Прибила. – За посадковим матеріалом звернулися до «Гайсинського лісгоспу». Лісівники надали консультацію про те, які дерева та кущі краще посадити у нашій місцевості, як за ними доглядати. Порадившись, біля дитсадка висадили клен, липу, модрину, тую, самшит, барбарис та інші рослини. Згодом біля новоствореного скверу плануємо встановити пам’ятну дошку».

Лісівники Вінниччини вже мають досвід створення зелених насаджень на згадку про полеглих у боротьбі за майбутнє нашої держави. Так, весною 2020 року в Ободівському лісництві лісівники разом із волонтерами та учасниками бойових дій АТО, ООС Тростянецького району створили Ліс пам’яті. Тоді було висаджено 4000 дерев в пам’ять про синів і доньок України, які, захищаючи державу від ворога, віддали найцінніше – своє життя.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, «День»

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

Джерело: День

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ