Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Тоскані археологи виявили 2300-річні бронзові статуї

8 листопада, 2022 - 21:19
Фото twitter.com/TV2000it

Археологи в Італії виявили понад два десятки бронзових статуй  в термальних ваннах Тоскани, які експерти називають сенсаційною знахідкою. Вони чудово збереглися та належать до давньоримських часів, пише УНН з посиланням на Reuters.

Статуї були виявлені в Сан-Кашано-деї-Баньї, місті на вершині пагорба в провінції Сієна, приблизно за 160 км на північ від Риму, де археологи з 2019 року досліджують руїни стародавньої купальні.

"Це дуже важлива, виняткова знахідка", - сказав у вівторок Якопо Таболлі, доцент Університету для іноземців у Сієні, який координує розкопки.

Массімо Осанна, високопосадовець Міністерства культури країни, назвав це відкриття одним із найчудовіших відкриттів "в історії стародавнього Середземномор'я" і найважливішим, відколи бронзові статуї Вояки з Ріаче, пара гігантських давньогрецьких воїнів, були витягнуті з моря неподалік берега Італії у 1972 році.

Таболлі сказав, що статуї, що зображують Гігію, Аполлона та інших греко-римських божеств, використовувалися для прикраси святилища перед тим, як їх занурювали в термальні води, під час свого роду ритуалу, "ймовірно, близько 1 століття нашої ери".

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ