Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Львівській політехніці відкрили Центр водневих технологій

1 лютого, 2022 - 18:47

Відповідну інформацію оприлюднено на сайті Львівської обласної ради та ФБ-сторінці SID City Scientific Park. У повідомленні йдеться про те, що Центр водневих технологій функціонуватиме на базі SID City Scientific Park «ЛП».

Цей інноваційний проєкт – результат співпраці науковців Національного університету «Львівська політехніка», підприємців та обласної ради, позаяк фінансування наукової розробки відбувалося в рамках обласної Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області. «Це один із дев'яти проєктів-переможців минулорічного конкурсу інновацій, який відбувався в рамках обласної програми», – цитує пресслужба ЛОР голову комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Юрія Раделицького. У дописі уточнюється: «Водень вже використовують в енергетиці, тому загалом водневі технології вже давно відомі. Але ніколи досі не наголошувалось на можливості їх використання в побуті».

«Ці технології дозволять продукувати водень, а також промивати ним автомобільні двигуни», – зазначає Юрій Раделицький. І додає, що перспективним проєктом одразу зацікавилися інвестори: «Уже налагоджено співпрацю науковців з бізнесом, укладаються відповідні угоди. Як ми бачимо, абсолютно нова програма Львівської обласної ради, спрямована на стимулювання, розроблення інновацій, виявилася ефективною та корисною для розвитку науки та економіки Львівщини».

Центр водневих технологій відкрили сьогодні, 1 лютого. Згідно з дописом у соцмережах SID City Scientific Park «ЛП», на відкритті було представлено спільно з українською науково-виробничою компанією Hydroxy Power водневі системи для авто- та спецтехніки, водневі системи очистки двигунів, водневий зварювальний апарат, електролізери та озонатор.

Довідково: SID City – перший у Львівській області науковий парк, засновниками якого є Tech StartUp School, Національний університет «Львівська політехніка» і кілька приватних корпорацій – SoftServe, Gal-Kat за підтримки органів державного самоврядування.

Щодо Львівської обласної ради, яка подала розгорнуту інформацію про створення і відкриття сьогодні Центру водневих технологій, то, за словами голови комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій ЛОР, поточного року знову буде проведено конкурс ідей. «Оберемо найактуальніші та реалістичні і виділимо фінансування на втілення корисних проєктів», – обіцяє Юрій Раделицький.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.

Фото пресслужби Львівської обласної ради та з ФБ-сторінки SID City Scientific Park

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

Джерело: День

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ