Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Ілон Маск презентував прототип людиноподібного робота Optimus Unit 1

1 жовтня, 2022 - 23:09

Ілон Маск продемонстрував останню версію робота-гуманоїда, який, за словами найбагатшої людини у світі, якось зможе викорінити бідність, передає УНН.

Прототип Optimus був представлений на сцені під час щорічної презентації Tesla AI Day. Робот, який все ще перебуває на стадії розробки, помахав глядачам.

"Наша мета - якнайшвидше створити корисного робота-гуманоїда", - заявив мільярдер і піонер технологій Маск аудиторії на заході в Силіконовій долині.

Під час презентації інженери компанії заявили, що Tesla адаптує свою технологію автономних автомобілів, щоб дати Optimus такі можливості, як безпечна ходьба або робота в заводських умовах.

Інша версія робота, побудована з готових компонентів, а не з деталей, виготовлених Tesla, таких як Optimus, вийшов на сцену, потряс кулаками і почав рухати стегнами в такт музиці, ніби танцюючи.

"Робот насправді може робити набагато більше, ніж ми тільки-но показали вам, ми просто не хотіли, щоб він впав обличчям вниз", - пожартував Маск.

За словами Маска, Tesla розробляє роботів Optimus для виробництва із високою швидкістю, що може знизити ціну до 20 000 доларів.

"Це означає майбутнє достатку, майбутнє, в якому немає бідності, майбутнє, в якому ви можете мати те, що хочете, щодо продуктів і послуг", - сказав Маск.

Маск, який одного разу попередив, що штучний інтелект загрожує людству, сказав, що Tesla хоче переконатися, що перехід до суспільства, в якому роботи виконують роботу, а люди пожинають плоди, є безпечним.

"Ми завжди хочемо бути обережними, щоб не піти шляхом Термінатора", - попередив він, маючи на увазі блокбастер про кіборг-вбивцю і зазначивши, що Tesla вбудовує захисні заходи, включаючи кнопку зупинки, яку не можна зламати.

Він сказав, що Tesla почне тестувати Optimus на заводах, виконуючи прості завдання, такі як перенесення деталей, і що широка публіка зможе купувати роботи через три-п'ять років.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ