Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

До Туреччини прибудуть діти, евакуйовані із двох дитячих будинків Одещини

2 жовтня, 2022 - 21:25

Перша леді України Олена Зеленська обговорила з першою леді Туреччини Еміне Ердоган під час зустрічі у Стамбулі прибуття до Турецької Республіки чергової групи українських дітей, евакуйованих із двох дитячих будинків Одещини.

Про це Зеленська написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зеленська нагадала, що у своєму зверненні-підтримці Україні відразу після російського вторгнення перша леді Туреччини заявила, що “діти мають бачити в небі повітряні кульки, а не бомби, що падають на них”.

“Вже за декілька тижнів вона приймала у своїй країні першу групу евакуйованих з України дітей-сиріт. Саме про дітей під час війни говорила пані Ердоган і на Саміті перших леді та джентльменів”, - зазначила перша леді України.

За її словами, “сьогодні, коли ми зустрілися з нею у Стамбулі у межах мого візиту до Туреччини, нам було що обговорити: вона очікує на чергову групу евакуйованих із двох дитячих будинків Одещини. “Це наш дружній обов’язок”, – зазначила перша леді Турецької Республіки.

Під час зустрічі Зеленська поінформувала Еміне Ердоган про “новий проєкт – свою благодійну фундацію (Olena Zelenska Fundation), яку вона презентувала під час візиту на ГА ООН до Нью-Йорку. “Кожен, хто прагне долучитися до відновлення України у сфері медицини, освіти, гуманітарної допомоги, зможе зробити це через фундацію”, - зазначила дружина Президента України.

За словами Зеленської, перша леді Туреччини “поділилася деталями свого проєкту “Нульові відходи” – ініціативи під її егідою “щодо зміни підходу в ефективному використанні обмежених ресурсів, а також зменшення та ліквідування відходів шляхом запобігання, скорочення, переробки та повторного використання ресурсів. У межах проєкту в школах було вже встановлено контейнери з переробки, а також внесено зміни до закону про утилізацію, скорочення використання пластикових пакетів та пластикової упаковки”.

Дружина Президента Туреччини також “поділилася, що надихнулася нашими змінами у системі шкільного харчування, що підштовхнуло її запроваджувати такі заходи в місцевих школах”, - додала Зеленська

“Українські проєкти надихають. Пишаюся бути частиною цього”, - наголосила перша леді України.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ