Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Венеції одеський скульптор розмістив арт-об’єкт «THANKS RUSSIA»

2 листопада, 2022 - 20:56
Фото pivdenukraine.com.ua

У Венеції Одеський скульптор Андрій Любов створив арт-об’єкт «THANKS RUSSIA». Це не просто образний вид мистецтва – це коляска, з якою автор прогулявся вулицями Венеції та побував на Венеціанській бієнале, повідомляє Український південь. Художник йшов з коляскою, всередині якої була земля, український прапор і написана фарбою фраза «THANKS RUSSIA». 26 жовтня арт-об’єкт був розміщений перед російським павільйоном, а потім залишився стояти на території Бієнале.

Ідея акції – згадати загибель 430 дітей з моменту повномасштабного вторгнення в Україну. Поки люди гуляють, п’ють каву та насолоджуються сонячною погодою Італії, в Україні продовжують гинути діти та люди, руйнуються будинки та стираються міста з лиця землі.

    «Важливо не допустити рутинізації війни та показати жахливу ціну, яку платять українці за свою свободу та свободу Європи» — розповів автор.

*За підтримки Funded by the Stabilisation Fund – An initiative to support cultural and educational organisations affected by the impact of the war against Ukraine (Goethe-Institut Ukraine), ARC and PEN America, Одеської Обласної адміністрації та мерії Одеси.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ