Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

100 днів війни: ЗСУ звільнили 1017 населених пунктів

3 червня, 2022 - 15:26
Фото Reuters

Україна відновлює зруйновану інфраструктуру на деокупованих територіях, повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За цей час Збройні сили України звільнили від окупантів 1017 міст і сіл. Із них 370 уже розміновано, в інших працює ДСНС. На деокупованих територіях Київської, Харківської, Чернігівської, Сумської та Житомирської областей уже розпочато перші роботи з відновлення житлових будинків та об'єктів соціальної інфраструктури. Станом на сьогодні 1 194 об'єкти повністю відновлено", - сказав він під час брифінгу за результатами 100 днів активних військових дій Росії на території України. Слова Тимошенка оприлюднено в його телеграм-каналі.

Заступник глави ОП також повідомив, що поступово відновлюється транспортне сполучення у звільнених містах. Зокрема, автомобільне сполучення відкрито більш ніж у 700 населених пунктах.

Медичні заклади працюють на 26% деокупованих територій, продовольчі магазини – більш ніж у 600 населених пунктів. Майже у 300 населених пунктах відновили роботу банки.

Тимошенко також повідомив, що щодня в Україну надходять гуманітарні вантажі – лише за травень їх завезено понад 126 тис. тонн.

Крім того, за дорученням керівника ОП Андрія Єрмака цього тижня у співпраці з ЮНІСЕФ в Україні розроблено план відновлення зруйнованих шкіл до початку наступного навчального року – 1 вересня 2022 року. У всій країні пошкоджено близько 20% шкіл та дитячих садків.

Як наголосив Тимошенко, ці заклади необхідно або повністю реконструювати, або зносити і будувати з нуля.

На Харківщині проведено відновлювальні роботи на газорозподільних мережах, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів, у м. Дергачі, с. Вільхівка, с. Золочів та с. Велика Бабка. 6430 мешканців Золочева отримали електрику, газопостачання відновлено 326 споживачам Харкова.

На дорогах Харківської області триває ямковий ремонт, уже виконано понад 2,5 тис. кв. м ремонту.

На Сумщині ДСНС, комунальні та дорожні служби працюють безперервно, щоб якнайшвидше привести міста та селища до ладу. У Сумській області дорожні служби ремонтують дорожнє покриття.

На Київщині триває боротьба з мародерством. Після деокупації Національна поліція викрила 463 зловмисників. Крім того, в області ще в березні були знеструмлені пів тисячі населених пунктів та пошкоджені 10 тис. км електроліній. Наразі понад 260 тис. споживачів знову отримали доступ до електрики.

Як повідомлялося, з 24 лютого 2022 року російські війська зруйнували в Україні 11 аеропортів і 21 залізничний вокзал, близько 7 тис. км залізничних колій, 24 тис. км доріг і 300 мостів. Щонайменше 300 тис. людей залишилися без житла.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ