Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Мера Святогірська суд заочно заарештував, якого підозрюють у пособництві окупантам

3 жовтня, 2022 - 18:18

Мера Святогірська Володимира Бандуру, якого підозрюють у співпраці з окупантами, заочно заарештували. Відповідну ухвалу оприлюднили наприкінці вересня, повідомляє Вільне радіо.

З відповідним клопотанням до Жовтневого районного суду у м. Дніпрі звернувся слідчий у справі, повідомляє ІА “Вчасно”.

Суд встановив, що зібраних проти Бандури доказів достатньо для того, щоб обрати йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Ухвалу опублікували наприкінці вересня. Проте рішення суду є заочним, бо де нині перебуває мер Святогірська — невідомо.

Бандуру підозрюють у державній зраді. За це він може отримати від 15 років тюрми до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, член партії “ОПЗЖ” Володимир Бандура очолював Святогірськ ще до окупації міста. 7 червня з’явилось відео, на якому мер Святогірська виправдовує злочини російських окупантів та звинувачує ЗСУ у знищенні дерев’яного храму. Тоді припускали, що посадовець може бути у полоні росіян. 9 червня російські ЗМІ опублікували відео, на якому Бандура дякує армії РФ та каже, що завдяки їхнім діям місто і лавра не постраждали. 13 червня ватажок т.з. “ДНР” зустрівся з Володимиром Бандурою й запропонував йому керувати захопленим містом. Той погодився.

Також в середині вересня влада Сполучених Штатів наклала на мера Святогірська Володимира Бандуру санкції.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ