Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

За 9 годин українці зібрали гроші на 25 британських бронетранспортерів Spartan

3 листопада, 2022 - 17:26
Фото freeradio.com.ua

Новий масштабний збір на техніку для ЗСУ 2 листопада оголосив фонд Сергія Притули. За першу добу українці переказали більшу частину суми, повідомляє Вільне радіо.

Збір на британські бронетранспортери фонд Сергія Притули оголосив у середу. Зазначили, що  ціль — 200 мільйонів гривень, які витратять на 50 “Спартанів”. Станом на 9 ранку 3 листопада тільки на Монобанку українці вже задонатили понад 107 мільйонів гривень.

Гроші збиратимуть до 8 листопада.  Якщо “Спартани” вдасться викупити, вся партія дуже швидко опиниться в оборонців, доповнює Сергій Притула.

Допомогти ЗСУ придбати броньовану гусеничну техніку можна за реквізитами:

ПриватБанк: https://cutt.ly/mNArQQB

МоноБанк: https://send.monobank.ua/jar/4oHMTF2ER2

Paypal: [email protected]

Для довідки:
Spartan — це гусеничний бронетранспортер британської армії, призначений для перевезення груп до 7 бійців. Має зварний алюмінієвий корпус з товщиною до 60 міліметрів. Лобові деталі витримають вогонь бронебійних куль 14,5-мм з відстані 200 метрів, а борт і корма захищають екіпаж від вогню стрілецької зброї та осколків снарядів і мін малого калібру. Це бронетранспортер з 7,62-міліметровим кулеметом. Він розвиває швидкість до 100 км/год. Бронетранспортер може подолати водні перешкоди глибиною до 1 метру.

Нагадаємо, ми розповідали про те, яка західна техніка тилового забезпечення вже підтримує ЗСУ на фронті. У цьому матеріалі можна дізнатися інформацію про більшість видів іноземної техніки, яка допомагає нашим захисникам у тилу, хоча подекуди її використовують і для наступу.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ