Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ЄС готовий направити в Україну спільні слідчі групи для документування воєнних злочинів росіян, - фон дер Ляєн

4 квітня, 2022 - 16:22
Фото Reuters

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн обговорила з президентом України Володимиром Зеленським убивства українських мирних громадян військовими РФ у Бучі, ЄС готовий направити спільні слідчі групи для документування воєнних злочинів.

"Я поговорила з президентом України Володимиром Зеленським про звірячі вбивства мирних жителів у Бучі та інших місцях в Україні. ЄС готовий направити спільні слідчі групи для документування воєнних злочинів за погодженням з генеральним прокурором України. Європол та Євроюст підтримають", - написала вона у Twitter.

Згідно із заявою на сайті Єврокомісії, ЄС створив спільну слідчу групу з Україною для збирання доказів та розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

"Потрібна глобальна відповідь. Між Євроюстом та Міжнародним кримінальним судом тривають переговори про об'єднання зусиль та про те, щоб суд став частиною спільної слідчої групи", - йдеться в заяві.

Президент Єврокомісії також повідомила, що доручила комісару ЄС із питань юстиції Дідьє Рейндерсу зв'язатися з генеральним прокурором України.

Комісія надасть усю необхідну технічну та фінансову підтримку всім розслідуванням під керівництвом ЄС.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ