Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

В Острозькій академії розпочали день із руханки

5 жовтня, 2022 - 18:15

5 жовтня в Національному університеті «Острозька академія» вже традиційно удванадцяте відбулася загальноуніверситетська акція популяризації здорового способу життя «Спортивний ранок». 

В Острозькій академії вести здоровий спосіб життя модно. О 7.30 на університетський стадіон прийшло дуже багато студентів, а особливо першокурсників, адже для них такий захід – це новинка. До руханки долучився також телеведучий Олександр Педан, який разом із командою УніверCheck завітав до Острозької академії.

image-6483441-3-2

image-6483441-3

image-6483441-4-2

«Спортивний ранок в Острозькій академії проводиться вже більше десяти років. Зазвичай ми збираємося, щоб мотивувати студентів займатися спортом. Ми розуміємо, що здоровий спосіб життя, – це завжди важливо й актуально, особливо в теперішніх умовах. Цю зарядку, як і всі інші наші заходи, присвячуємо нашій перемозі і Збройним Силам України», - зазначає Руслана Каламаж, докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА.

Здоровий спосіб життя популяризується в Острозькій академії з першого дня її заснування. Це вже стало своєрідною візитною карткою університету. Також у виші навіть існують спеціальні премії і гранти для студентів, які ведуть здоровий спосіб життя й займаються спортом.

«Хочу привітати перший курс, бо ви найкращі, ви нове покоління, яке має рухатися вперед. На вас покладаються найбільші надії. Це дуже добре, що ви займаєтеся спортом, бо спортивні активності зараз вкрай необхідні. Ми приїхали до вас разом із проєктом УніверCheck. Хочемо показати на всю Україну, що є Острозька академія, вона дуже крута, це історія України, а також, що тут найкращі студенти. Дуже радий, що ви залишилися навчатися в Україні і сподіваюся, що бачите своє майбутнє саме тут», - каже Олександр Педан.

image-6483441-5-1

image-6483441-6-2

image-6483441-2-2

Студентка 1 курсу Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту Анна Ярмолюк зазначає: 

«Враження в мене залишилися прекрасні. Це чудово прокидатися зранку, йти на руханку, спостерігати за цією атмосферою. Мені дуже сподобалося, це моя перша руханка. Загалом, спортом потрібно займатися, бо спорт – це життя. Але необхідно ще більше розвивати це в нашому повсякденні».

 

Соломія Костенкова

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ