Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На Вінниччині поліція затримала міського голову Немирова за стрілянину з автомата

8 квітня, 2022 - 12:35
Фото – поліції Вінницької області

7 квітня до поліції надійшло повідомлення від місцевого волонтера про те, що очільник міста Немирів на території міської ради стріляє з автоматичної зброї. Зі слів потерпілого, він, як представник волонтерської організації, приніс до мерії гуманітарну допомогу для ЗСУ: каремати та інші речі. Й між ним та головою міста виник конфлікт.

Як повідомляє відділ комунікації Нацполіції Вінниччини, під час суперечки міський голова погрожував волонтеру фізичною розправою, наніс кілька ударів та вистрелив в повітря з автомата. Потерпілий встиг покинути територію державної установи і викликав поліцію. На щастя, постраждалих немає.

«На місце події відразу прибули місцеві поліцейські. 57-річного зловмисника працівники поліції затримали на робочому місці. Слідство встановило, що підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Під час обшуку у службовому кабінеті мера поліцейські вилучили автоматичну зброю та набої до неї. Підстави зберігання та носіння зброї встановлюються», – йдеться у повідомленні.

Правопорушника затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі поліцейські з’ясовують обставини та причини конфлікту в межах відкритого кримінального провадження стосовно хуліганства. Такий злочин карається позбавленням волі на строк до семи років.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ