Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Зеленський у День пам'яті та примирення: Жодне зло не уникне відповідальності, не зможе сховатися у бункері

8 травня, 2022 - 11:04
Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до українського народу та світу у День пам'яті та примирення, заявив, що жодне зло не уникне відповідальності та не зможе сховатися у бункері.

"Дорогі українці! Сьогодні у День пам'яті та примирення ми схиляємо голови перед тими, хто захищав рідну землю та світ від нацизму. Ми відзначаємо подвиг українського народу та його внесок у перемогу. Вибухи, обстріли, окопи, поранення, голод, бомбардування, блокади, масові розстріли, каральні операції, окупація, концтабори, газові камери, жовті зірки, гетто, Бабин Яр, Хатинь, полон, примусові роботи - всі вони загинули за те, щоб кожен із нас знав, що означають ті поняття з книг, а не з власного досвіду", - заявив Зеленський у відеозверненні.

"Але сталося інакше. Це несправедливо перед ними всіма. Але правда переможе. Жодне зло не уникне відповідальності, не зможе сховатись у бункері. Від нього не залишиться каменя на камені. Ми все подолаємо. І ми знаємо це точно. Тому що всі наші військові, і всі наші люди - спадкоємці тих, хто подолав нацизм. Тому - переможуть знову", - додав він.

Як наголосив президент, "зима, яка розпочалася 24 лютого, закінчиться".

"І ми зустрінемо світанок всією країною. І наші рідні, друзі та близькі будуть поруч знову. І над тимчасово окупованими містами та селами наш прапор розвіється знову. І ми зберемося разом. І буде мир знову. І більше жодних чорно-білих снів, а лише синьо-жовта мрія. За це боролися наші предки. Вічна шана всім, хто протистояв нацизму. Вічна пам'ять усім загиблим під час Другої світової війни", - підсумував глава держави.

 

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ