Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Українська стрічка про дітей зі сходу увійшла у п’ятірку номінантів Європейської кіноакадемії

8 листопада, 2022 - 18:18
Фото: Держкіно

Український фільм  “A House Made of Splinters”, або “Будинок зі скалок”, увійшов у п’ятірку номінантів Європейської кіноакадемії. Стрічку знімали понад два роки на Донеччині автори з України, Данії, Швеції та Фінляндії, повідомляє Вільне радіо.

Про це повідомив другий режисер та лінійний продюсер фільму Азад Сафаров.

“Будинок зі скалок” — це фільм про дітей зі складних родин, які потрапили до притулку на сході України. В дитбудинку вони проводять 9 місяців, у цей час вихователі намагаються створити для малечі безпечний простір біля лінії фронту.

Стрічку знімали близько двох років на сході України, це робили за підтримки Державного агентства України з питань кіно. До виробництва долучилися представники Данії, України, Швеції та Фінляндії. Кінострічку презентували цьогоріч у січні. Нині “Будинок зі скалок”  увійшов у п’ятірку номінантів European Film Academy як найкраще документальне кіно. Це — найвідоміша і найпрестижніша нагорода для європейського кіно, стверджує Азад Сафаров. Чи стане фільм про українських дітей переможцем у цій категорії — стане відомо вже у грудні цього року.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ