Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Будинок «Слово. Нескінчений роман» взяв чотири нагороди на кінофестивалі у США

9 листопада, 2022 - 21:22

На початку листопада 2022 року повнометражний ігровий фільм «Будинок Слово. Нескінчений роман» отримав одразу чотири нагороди на Міжнародному кінофестивалі «I Will Tell» (Флорида, США), повідомляє пресслужба Держкіно. Українська стрічка здобула призи:

• Найкращий повнометражний фільм - режисер Тарас Томенко.
• Найкраще звукове оформлення - композитор Алла Загайкевич.
• Найкраща чоловіча роль - Дмитро Олійник.
• Кращий актор другого плану - В'ячеслав Довженко.
• Після показу відбулись Q&A з Юрієм та Тетяною Логуш, засновниками Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Світова прем'єра художнього фільму «Будинок "Слово". Нескінчений роман» відбулась на 37-му Варшавському кінофестивалі 2021 (міжнародна конкурсна програма). Крім того, цього літа фільм отримав приз Best Feature Film на Міжнародному кінофестивалі в Кошице (Словаччина), став фільмом закриття на I Will Tell International Film Festival (Лондон) та взяв учать у Galway Film Fleadh (Ірландія).

Перший публічний показ фільму «Будинок Слово. Нескінчений роман» в Києві відбувся 5 жовтня 2022 року на Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival (Міжнародному фестивалі документального і художнього кіно KMD EUFF).

Виробництво фільму здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міжнародного благодійного фонду «Солідарність».

Проєкт став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно.

Сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко, оператор-постановник Михайло Любарський, художник-постановник Шевкет Сейдаметов, композитор – Алла Загайкевич, продюсери – Юлія Чернявська, Олег Щербина, Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк.

Це драматична історія українських письменників, яких зібрали під дахом одного будинку, аби змусити їх працювати на благо системи. Фільм про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ