Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Столтенберг оцінив тренування українських військових у Британії та подякував Ріші Сунаку за підтримку України

10 листопада, 2022 - 11:58
Фото Генеральний штаб ЗСУ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг побував разом із главою Міноборони Британії Бенном Воллесом в англійському місті Лідд, де українських військових навчають британські, канадські та литовські інструктори, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Перемоги і здобутки, які досягаються, належать хоробрим і відважним українським воїнам, але також важливою є підтримка, яку вони отримують від Сполученого Королівства та союзників по НАТО.» - Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг подякував Прем’єр-міністру Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ріші Сунаку за ключовий внесок Сполученого Королівства в НАТО та його потужну підтримку України.

9 листопада 2022, виступаючи біля Даунінг-стріт, 10 після переговорів з Прем’єр-міністром Ріші Сунаком, пан Столтенберг відзначив Велику Британію за керівництво багатонаціональною бойовою групою НАТО в Естонії та за надання літаків і кораблів патрулям НАТО. Він також привітав рішучу підтримку Великою Британією України, включно із навчання близько 30 000 українських солдатів протягом останніх кількох років.

«Дякуємо вам за Ваш теплий прийом, але також дякую вам за вашу потужну підтримку НАТО, нашого трансатлантичного альянсу, у небезпечнішому світі навіть важливіше, що ми маємо міцний зв’язок між Північною Америкою та Європою в НАТО як ми маємо. Сполучене Королівство робить внесок у нашу колективну оборону різними способами. Ви очолюєте Багатонаціональну бойову групу в Естонії, ви захищаєте небо над нашим східним флангом за допомогою повітряної поліції Великої Британії. Крім того, ви надаєте багато кораблів, морський потенціал для наших військово-морських місій і патрулювання. І, звісно, ​​Сполучене Королівство було і є провідною країною, коли справа доходить до надання підтримки Україні, ви навчали українських солдатів протягом багатьох років.» - акцентував Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у розмові з Прем’єр-міністром Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ріші Сунаком.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на важливості продовження підтримки України: «Якщо президент путін переможе в Україні, це буде катастрофою для українців, але це також зробить нас уразливішими, тому що це повідомлення президенту путіну та іншим авторитарним лідерам було б про те, що вони можуть для досягнення своїх цілей використовувати жорстоку військову силу.»

Раніше в середу Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провів переговори з Міністром закордонних справ Сполученого Королівства Джеймсом Клеверлі в Лондоні.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також приєднався до Міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса в армійському таборі  де українські війська навчаються британськими, канадськими та литовськими силами.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також зустрівся з українськими військами та похвалив їх за відданість і хоробрість, оскільки вони продовжують протистояти жорстокій і неспровокованій агресивній війні росії.

«Я хотів би подякувати Сполученому Королівству та міністру Бену Уоллесу за те, що вони мене сьогодні тут приймають. Це важливий приклад того, що Сполучене Королівство є надзвичайно цінним союзником НАТО, який справді впливає на підтримку підготовки України. Союзники та партнери по НАТО підтримують Україну на безпрецедентному рівні. Але Сполучене Королівство було провідною країною в цих зусиллях протягом багатьох, багатьох місяців. І тому ми надзвичайно вдячні.» - зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Я вражений тим, що побачив. Я побачив уміння, посвяту та відданість українських солдатів, які тут навчаються, і це надихає бачити, як багато вони навчилися, скільки вони змогли досягти лише за кілька тижнів перебування там, і я впевнений, що це змінить ситуацію на полі битви в Україні. Ми вдячні Сполученому Королівству, Канаді, Литві та іншим країнам, які беруть участь у цих тренувальних зусиллях, щоб підтримати Україну у захисті власної країни.» - наголосив зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Це свідчить про провідну роль, яку ви відіграєте в Альянсі, і тоді я абсолютно впевнений, що я можу й надалі розраховувати на Сполучене Королівство в суперечливішому світі і, що нам усім потрібно більше інвестувати в нашу колективну оборону та у світі, де нам більше кидають виклик авторитарні режими.» - наголосив зазначив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ