Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Суд заарештував рухоме та нерухоме майно родичів Медведчука та Козака, - ДБР

11 травня, 2022 - 18:26
Фото з відкритих джерел

Суд заарештував рухоме та нерухоме майно родичів народних депутатів Віктора Медведчука й Тараса Козака, повідомляє ДБР.

"Личаківський райсуд Львова задовольнив клопотання слідчих ДБР щодо арешту рухомого та нерухомого майна, що належить підприємствам родичів народних депутатів від "ОПЗЖ". Розмір статутного капіталу цих шести підприємств становить понад 80 млн грн", - йдеться у повідомленні ДБР у середу в телеграмі.

За інформацією ДБР, родичі Медведчука та Козака є суб'єктами кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

"Ухвалою суду арешт з забороною права на відчуження та розпорядження майном накладено зокрема на три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень, серед них і приміщення площею майже 300 квадратних метрів у самому центрі Львова. Також заарештовані 126 автомобілів, зокрема і легкові, і вантажівки КРАЗ і КАМАЗ", - зазначається у повідомленні бюро.

Надалі ДБР ініціюватиме передання заарештованого майна до Нацагентства з управління активами.

У ДБР нагадують, що раніше працівники теруправління ДБР Львова провели обшуки на майже 30 об'єктах власності Медведчука та Козака, а суд наклав арешт на корпоративні права та рахунки підприємств.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ