Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

З нагоди ювілею газети читачі організували флешмоб "МійДень"

11 вересня, 2016 - 08:15
Фото з архіву "Дня"

11 вересня 1996 року вийшов перший «День». А минулої п’ятниці – вже 4768-й, і це далеко не єдине досягнення видання, адже за цей час газета перетворилася на потужний холдинг інтелектуальних ініціатив. Вам потрібні докази?

З 1997 року «День» має власний сайт, але на цьому колектив на чолі з головним редактором Ларисою Івшиною не зупинився – 2011 року було створено окремий історичний сайт «Україна Incognita», що нині є повноцінним ресурсом з унікальними опціями – як-от «Інтелектуальна карта України», віртуальні екскурсії музеями України тощо. А крім того, на сайті «Дня» є «День»-TV – відеопроект, деякі записи якого у редакції просили… телеканали.

З 1997-го по 2015 «День» мав друковану російську версію, яка нині виходить в електронному вигляді.

З 1997 року виходить англомовний The Day – 8 вересня читачі отримали вже 1022-й номер! Тривалий час консультантом видання був відомий публіцист і науковець Джеймс Мейс, що одним із перших розповів світу правду про Голодомор.

3 2002 року існує Бібліотека газети «День», що уже зовсім-зовсім скоро поповниться вже 25-м виданням. А це – і ошатні фотоальбоми, серед яких «Люди Майдану», що вже став раритетом, і актуальна публіцистика (зокрема серія «Новітня історія для чайників»), і звичайно, історичні бестселери, такі як «Україна Incognita», «Сила м’якого знака, або Повернення Руської правди», «Повернення в Царгород» та інші книги, що виходили, між іншим, і російською, англійською та польською мовами.

З ініціативи головного редактора 2009 року започаткована премія імені Джеймса Мейса, якою щороку нагороджують найкращих авторів «за громадянську позицію в публіцистиці».

Зараз триває прийом робіт уже на 18-й Міжнародний фотоконкурс, який представляє життя країни очима найкращих професіоналів та аматорів і є наймасштабнішим соціальним проектом газети.

3 2012 року виходить журнал «Маршрут №1», що вміло поєднує комерційний сегмент з вишукано-інтелектуальним і є перший українським глянцем.

У липні 2016 року відбулася вже 14 Літня школа журналістики «Дня», з якої випустились за ці роки понад півтисячі студентів. Про якість школи свідчить те, що чимало її учасників нині – співробітники «Дня». Тобто за ці 20 років газета виховала нове покоління громадян і журналістів, які готові брати на себе відповідальність за теперішнє і майбутнє України. Адже «День» позиціонує себе як газета для громадянського суспільства.

Правда, є що святкувати? Наші читачі з нагоди ювілею свого «Дня» влаштували флешмоб, що якого може долучитися кожен охочий. І це буде логічно, адже 2016-й редакція оголосила роком газети та її читачів. Розкажіть, чим для вас є «День», чому читаєте і слідкуєте за нами – малюйте плакати,  підбирайте фотографії, пишіть свої думки і розміщуйте у соцмережах з хештегом #МійДень! Найкращі ми поширимо на сторінках «Дня»! Будемо й надалі разом.

З любов’ю, Ваш «День»

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ