Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Україна може стати першою державою в світі, що ініціює цифрове встановлення дипвідносин – Кулеба

12 листопада, 2022 - 20:53
Фото Руслана Канюки, "День"

Україна може стати першою державою в світі, що ініціює цифрове встановлення дипломатичних відносин, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Раніше Україна стала першою державою у світі, яка прирівняла цифровий паспорт до аналогового, а тепер може стати першою державою у світі, що ініціює цифрове встановлення дипвідносин", - написав Кулеба в Instagram в суботу.

Міністр розповів, що провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Папуа - Нової Гвінеї, етнічним українцем Джастіном Ткаченком, і наголосив, що це був перший контакт глав МЗС України і Папуа - Нової Гвінеї, які досі не мають дипломатичних відносин.

"Я запропонував Джастіну якнайшвидше виправити ситуацію - підписати протокол про встановлення дипвідносин з використанням сучасних технологій в режимі онлайн", - зазначив Кулеба.

За його словами, крім Папуа-Нової Гвінеї, в України немає дипвідносин з чотирма іншими країнами Тихоокеанського регіону, зокрема Палау, Науру, Кірібаті і Тонгою, а також Бутаном у Південній Азії і Сомалі в Африці.

"Я вже дав відповідні доручення в МЗС активізувати переговори для встановлення дипломатичних відносин з країнами, з якими ми досі їх не встановили. Ми будемо продовжувати замальовувати білі плями на карті інтересів України у світі, щоб створити нові можливості для Української держави, бізнесу та громадян", - зазначив Кулеба.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ