Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

В Україні дякують польським колегам за обладнання, яке дало змогу повернути в Херсон і область українське ТБ і радіо

12 листопада, 2022 - 17:22
Фото Unsplash

У Херсоні 11 листопада відновилася трансляція українського телебачення: на 31-му каналі в цифровому форматі Т2 жителям звільненого міста і прилеглих населених пунктів доступний один з українських каналів, що веде трансляцію єдиного новинного марафону.

"Здійснити це вдалося завдяки новим потужним передавачам, які надали Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення польські колеги – компанія Emitel SA. Фахівці концерну за кілька днів до звільнення правобережжя Херсонської області встановили передавач потужністю 4 кВт в Миколаївській області неподалік наявної лінії розмежування", - повідомляється на сайті Державної служби спеціального зв'язку і захисту інформації України.

Як зазначається, щоб дивитися українське телебачення, жителям Херсонщини необхідно здійснити пошук каналів у форматі Т2 на власних телевізорах, спрямувавши антену в бік Миколаївської області. "Якщо не вдасться знайти канал, варто трохи повернути антену в один або інший бік або підняти її вище", - інформує Держспецзв'язку.

Також жителі Херсонської області можуть слухати в FM-діапазоні Перший канал Українського радіо на частоті 92,0 МГц. Потужності сигналу достатня для того, щоб прийняти його навіть в окремих районах окупованої частини Херсонщини.

"Зараз здійснюємо трансляцію тільки одного каналу Українського телебачення і радіо, оскільки для нас першочерговим завданням було максимально оперативно забезпечити для українців доступ до інформації. Ми дякуємо нашим польським партнерам за обладнання, яке дало можливість повернути українське теле- і радіомовлення на звільнені території", – зазначив технічний директор концерну Сергій Семерей.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ