Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Рада ЄС з питань закордонних справ схвалить рішення створити навчальну місію для української армії, – Боррель

14 листопада, 2022 - 13:19
Фото ОП

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель каже, що на засіданні Ради ЄС за участю міністрів закордонних справ країн-членів ЄС буде ухвалено офіційне рішення створити допоміжну військову місію для навчання військових Збройних сил України.

"Сьогодні важливим рішенням є запуск Навчальної місії для української армії. Як ви знаєте, ми це обговорювали і вирішили у рекордно короткі терміни. Місію буде запущено, і через декілька тижнів вона запрацює", - сказав він у понеділок у Брюсселі журналістам перед початком засідання.

За його словами, у місії братимуть участь представники Польщі, Німеччини. "Є багато країн, які хочуть узяти участь у цій навчальній місії, яка навчатиме майже 15 тисяч українських солдатів", - додав Боррель.

Коментуючи останні події на фронті, високий представник зазначив, що "новини української війни дуже добрі для українців". "Окрім взяття Херсону, російська армія відступає. Це дуже хороша новина. Схоже, що стратегія військової підтримки України була правильною. Ми маємо продовжувати підтримувати Україну нашими військовими силами, чинити тиск на росію і звертатися до решти світу, щоб упоратися з наслідками цієї війни", - наголосив Боррель.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ