Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Російські військові застрелили херсонського диригента Юрія Керпатенка за відмову співпрацювати

15 жовтня, 2022 - 13:41
Фото з відкритих джерел

Російські військові застрелили у власному будинку херсонського диригента Юрія Керпатенка за відмову співпрацювати з окупантами, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"14 жовтня стало відомо про жорстоке вбивство головного диригента Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Після того як Юрій Керпатенко відмовився співпрацювати з окупантами, російські військові застрелили його у власному будинку", - йдеться у повідомленні у Фейсбуці

Юрій Керпатенко з 2000 року працював у Херсонській обласній філармонії. У 2004 році він став головним диригентом Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Виступав головним диригентом камерного оркестру "Гілєя". Керпатенко відкрито виявляв свою громадянську позицію та відмовився їхати з окупованого Херсону.

Як повідомляє сайт "Херсон.онлайн", до 1 жовтня, міжнародного дня музики, окупанти разом із колаборантами у філармонії планували у Херсоні святковий концерт за участю камерного оркестру "Гілея". Проте диригент оркестру Керпатенко категорично відмовився співпрацювати із окупантами.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ