Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Львівський хор «Дударик» разом із друзями збиратиме кошти на «зимові» потреби військових

15 листопада, 2022 - 14:46
Фото «Дню» надали у «Дударику»

22 листопада у Театрі Марії Заньковецької відбудеться концерт «Дударик та друзі». «Цей концерт із серії благодійних заходів, спрямованих на допомогу 24-й ОМБР», – розповідають уЛьвівській національній академічній чоловічій хоровій капелі «Дударик».

Варто додати, що 9 вересня дударики оголосили збір коштів на багатофункційний безпілотник для військових, і це – 2 млн грн. Музиканти вирушили у європейське турне, влаштували благодійні концерти у Польщі, Німеччині, Австрії, а також провели низку виступів у Львові. Кошти на «пташку» вдалося зібрати достроково, одначе збір триває.

«Ми з вами впродовж двох місяців зібрали 2 мільйони гривень для розвідників 24-ої ОМБР, – говорить керівник капели Дмитро Кацал. – Невдовзі літачок виконуватиме бойові завдання вже на фронті. А концерт 22 листопада – це жест віри і вдячності нашим військовим. Зібрані кошти підуть на забезпечення «зимових» потреб тієї ж 24-ої бригади». 

22 листопада у Театрі Марії Заньковецької разом із дудариками виступатимуть їхні друзі – Соломія Чубай, Олег Онещак, Наталя Рибка-Пархоменко, Микола Береза, Олександра Люта, Юрій Йосифович, Уляна Горбачевська, Віталій Боднар та Марія Онещак.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

 

 

 

 

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

Джерело: День

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ