Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Уряд виділив кошти на забезпечення трансляції українського телебачення

15 листопада, 2022 - 22:22
Фото kmu.gov.ua

15 листопада на засіданні Кабінету Міністрів були ухвалені дві постанови, які надають додаткове фінансування для забезпечення трансляції українського телебачення, повідомляє Урядовий портал.

Урядовці підтримали проект постанови «Деякі питання спрямування коштів державного бюджету у 2022 році для здійснення заходів з відновлення телерадіомовлення в Харківській, Чернігівській, Сумській та Херсонській областях».

Постанова передбачає виділення додаткових 410 млн гривень для забезпечення відновлення телерадіомовлення у вищезгаданих регіонах за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Кошти виділять Держспецзв’язку на безповоротній основі. Вони підуть на потреби Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, який здійснює трансляцію цифрового сигналу українських каналів у форматі Т2. Додаткові кошти будуть спрямовані на обладнання для відновлення мовлення.

Також Уряд схвалив постанову «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для забезпечення функціонування цифрового ефірного мовлення».

Кошти обсягом 131,4 млн гривень підуть на:

• забезпечення сталого функціонування об’єктів цифрового ефірного мовлення та безперебійної трансляції телевізійних каналів в МХ -1, -2, -3, -5;
• безперервний моніторинг ефірної мережі;
• обладнання головної станції мультиплексування, супутникових і наземних каналів зв’язку.

Нагадаємо, що одразу після звільнення правобережної частини Херсонської області Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення забезпечив трансляцію українського телебачення у Херсоні та навколишніх населених пунктах. Зараз на 31 каналі у цифровому форматі Т2 доступний один з українських каналів, який веде трансляцію єдиного новинного марафону. Також завдяки фахівцям Концерну жителі Херсонської області можуть слухати у FM-діапазоні Перший канал українського радіо на частоті 92,0 МГц. Потужності сигналу достатньо для того, щоб прийняти його навіть в окремих районах поки що окупованої частини Херсонської області.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ