Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Війну треба і можна зупинити саме зараз, – Зеленський на саміті G-20

15 листопада, 2022 - 10:48
Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський заявив, що війну треба і можна зупинити саме зараз.

"Ми не дамо росії перечекати, наростити сили, а потім розпочати нову серію терору та глобальної дестабілізації. Впевнений, що саме зараз треба і можна зупинити руйнівну російську війну", - заявив він, виступаючи у вівторок за допомогою відеозв'язку на саміті G-20.

"Хочу, щоб ця агресивна російська війна закінчилася справедливо і на основі Статуту ООН та міжнародного права, а не "якось" – за точним формулюванням пана генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

"Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю – суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила та ми люди слова", - сказав Зеленський.

За його словами, "Україна завжди була лідером миротворчих зусиль і світ це бачив. І якщо росія каже, що нібито хоче закінчити цю війну, то нехай доведе це діями".

"Очевидно, що словам росії довіряти неможливо, і не буде жодних "Мінськів-3", які Росія порушить одразу після укладання. Якщо ж відповідних дій для відновлення миру не буде, то це означає, що росія просто хоче вкотре обдурити вас, обдурити світ і заморозити війну саме тоді, коли її поразки стали особливо відчутними", - сказав він.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ