Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Суспільний мовник почав приймати заявки до Нацвідбору на Євробаченні-2022

15 грудня, 2021 - 11:38
Фото Eurovision

Суспільний мовник з 14 грудня розпочав приймати заявки для участі у Національному відборі представника України на Євробаченні-2022.

Про це повідомляє Суспільне.

Цьогоріч Нацвідбір складатиметься з двох етапів: Всеукраїнського попереднього відбору та фіналу. Перший етап триватиме з 14 грудня 2021 року до 24 січня 2022 року. Охочі взяти участь мають до 10 січня надіслати заявку на участь у Нацвідборі, повністю заповнивши анкету за посиланням.

Суспільне визначить осіб, які увійдуть до шорт-листа, та оприлюднить список фіналістів на сайтах мовника не пізніше 24 січня 2022 року. Другий етап відбудеться у лютому 2022 року. Переможця фіналу визначать під час прямого ефіру на телеканалах Суспільного мовника голосуванням журі та глядачів. Членів журі Нацвідбору серед авторитетних фахівців у сфері музики та/або музичної індустрії визначить Суспільне.

"Це хвилююча мить для всього Суспільного, бо вперше з 2015 року ми проводимо Нацвідбір Євробачення самостійно та ексклюзивно будемо його транслювати", — зазначив член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення,  Ярослав Лодигін.

Вимоги до конкурсної пісні: 

  • Пісня має бути "оригінальною, створеною без використання інших творів, яка не виходила в реліз та/або не виконувалася публічно до 1 вересня 2021 року".
  • Хронометраж пісні становить не більше трьох хвилин.
  • Пісня може бути виконана будь-якою мовою.
  • Виключні майнові права на пісню у повному обсязі мають належати учаснику з правом передавати їх Суспільному та Європейській мовній спілці в обсязі, визначеному угодами з учасником та правилами міжнародного конкурсу.

Нагадаємо, переможцем Євробачення-2021 став італійський рок-гурт "Måneskin" з піснею "Zitti E Buoni". Український гурт Go_A увійшов до п'ятірки кращих на конкурсі.
Євробачення-2022 прийматиме місто Турин (Італія). Фінал конкурсу відбудеться в арені PalaOlimpico 14 травня. Півфінали — 10 та 12 травня. Про свою участь у "Євробаченні-2022" оголосила 41 країна.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ