Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

НАТО та лідери G7 запропонували Польщі допомогу у розслідуванні вибухів на кордоні

16 листопада, 2022 - 10:21
Фото newsroom.consilium.europa.eu

Лідери G7 та НАТО, що беруть участь у саміті G20 на Балі, рішуче засудили дії росії, яка на заклики світу до миру та зупинення війни відповіла масованою ракетною атакою проти України, та висловили підтримку Польщі, де в результаті вибуху на кордоні загинули люди.
Як повідомляє Укрінформ, про це на власній сторінці у Twitter написала Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, та виклала у мережу своє відеозвернення з цього приводу.

«Цього ранку ми зустрілися з нашими партнерами по G7 та НАТО в рамках саміту G20 на Балі. Ми висловили нашу підтримку та солідарність з тими, хто постраждав від варварської атаки проти України. В той час, коли ми зустрічаємося (в форматі) G20, коли ми закликаємо до завершення цієї війни, росія здійснює масований ракетний удар проти України. Навмисно росія обстрілює міста та цивільну інфраструктуру, відрізаючи дітей, жінок і чоловіків води, електрики та тепла. Ми всі засуджуємо ці жорстокі вчинки росії», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

«Ми також обговорили вибухи в Польщі поблизу кордону. Ми запропонували Польщі повну допомогу та підтримку у триваючому розслідуванні. Ми будемо перебувати у тісному контакті з нашими партнерами щодо подальших кроків. Ми будемо стояти поряд із Україною так довго, як це буде необхідним, і ми залишатимемося об’єднаними», - додала Президент Європейської Комісії.

Як вже повідомляв Укрінформ, вчора росія завдала масованого ракетного удару по містах і селищах України та продовжила цілеспрямовані спроби знищити об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури.

У Польщі, на території Грубешовського повіту Люблінського воєводства сталися вибухи, в результаті яких загинуло двоє людей. Розслідування цього інциденту триває.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ