Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Уряд Швеції анонсував надання Україні рекордного пакета гуманітарної та військової допомоги

16 листопада, 2022 - 15:26
Фото з сайту expres.ua

Уряд Швеції готує для України зимовий пакет допомоги. Він буде найбільшим за попередні вісім пакетів сумарно.

Про це повідомляє АрміяInform, посилаючись на повідомлення пресслужби шведського уряду.

«Зараз ми надсилаємо Україні рекордний пакет підтримки як гуманітарної, так і військової. Захист свободи України є найвирішальнішим зовнішньополітичним завданням сучасності», — зазначив прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон.

Планується, що новий пакет військового забезпечення міститиме систему озброєння для протиповітряної оборони, включаючи боєприпаси, а також боєприпаси для додаткових систем протиповітряної оборони, всюдиходи, індивідуальне спорядження, включаючи зимове та захист тіла, приціли, намети та маскувальні сітки.

Вартість військового пакета допомоги становить три мільярди крон (приблизно 287 млн доларів — ред.). Це на мільярд більше, ніж сума всіх попередніх пакетів військової допомоги (близько двох мільярдів крон).

Нова гуманітарна та екстрена допомога охопить Україну та Молдову, її вартість становить 720 мільйонів шведських крон (приблизно 70 млн доларів — ред.). Цей пакет допоможе Україні та Молдові пережити зиму. Найбільш незахищені верстви населення отримають їжу, воду та засоби гігієни, зимове спорядження, ковдри та джерела тепла.

«Наша підтримка також допоможе закласти фундамент для величезної роботи з відновлення інфраструктури громад, на яку очікує Україна», — йдеться у повідомленні уряду Швеції.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ