Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Уряд виділив 100 млн грн на першочергове відновлення Херсонщини, - Шмигаль

16 листопада, 2022 - 14:47
Фото kmu.gov.ua

а дорученням Президента України Володимира Зеленського Уряд починає оперативну програму відновлення деокупованої території Херсонської області, повідомляє Урядовий портал. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 15 листопада.

«Ми повертаємо на Херсонщину нормальне життя. Будемо допомагати людям всім необхідним і відновлювати зруйноване та вкрадене російськими терористами. Наше завдання — залікувати рани, які залишив по собі «вєлікій рускій мір», — сказав Прем’єр-міністр.

Як відзначив Денис Шмигаль, Уряд виділив 100 млн грн для першочергового відновлення Херсонщини. Кошти будуть спрямовані на закриття критичних потреб регіону. За його словами, це перший крок на шляху відбудови та відродження області.

Водночас Глава Уряду підкреслив, що безпека жителів регіону залишається важливим питанням, оскільки територія Херсонщини максимально замінована. Як зауважив Прем’єр-міністр, сотні піротехніків займаються розмінуванням, пріоритет — розмінування основних трас та критичної інфраструктури.

Як повідомив Денис Шмигаль, станом на 14 листопада є інформація про знищення або пошкодження понад 3 тисяч об’єктів житлової та нежитлової інфраструктури, в тому числі 123 об’єктів у місті Херсоні. Зокрема зруйновано об’єкти газо-, електро-, водо- та теплопостачання.

«Але ми вже розпочали роботи з відновлення критичної інфраструктури. Повертаємо газопостачання в тих громадах, у яких це можливо. Там, де немає такої можливості, — працюємо в напрямку альтернативних шляхів доставки газу. У місті Херсон складна ситуація з електроенергією та водою — і через руйнації, і через масове мінування, і через викрадення окупантами техніки.  Проте робота комунальних підприємств уже відновлена», — підкреслив очільник Уряду.

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, у Херсоні вже запрацювали перші дві базові станції мобільного зв’язку. До 20 листопада планується відновити зв’язок на всій деокупованій території. Також до кінця року інтернет-провайдери планують повернути інтернет-зв’язок у більшість громад Херсонщини.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ