Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Фінляндія витратить 139 мільйонів євро на паркан на кордоні з росією

17 листопада, 2022 - 21:24
Фото most.ks.ua

Уряд Фінляндії в четвер запропонував витратити 139 мільйонів євро (143,4 мільйона доларів) на будівництво огорож вздовж частини кордону країни з росією, виконавши обіцянку після лютневого вторгнення москви в Україну. Про це УНН пише з посиланням на The Local.

Покритий лісом кордон у нинішньому вигляді захищений переважно легкими дерев'яними парканами, призначеними для запобігання бродяжництва худоби.

Прикордонна служба країни заявила, що зрештою має намір побудувати від 130 до 260 км загороджень, що покривають 10-20% загальної довжини, зосередивши увагу насамперед на пунктах перетину кордону та прилеглих районах на південному сході Фінляндії.

Гельсінкі все більше турбує перспектива використання москвою організованої масової міграції як форми гібридної війни, у чому минулого року звинуватила білорусь Польща та прибалтійські держави – Латвія та Литва.

Минулого місяця прикордонна служба Фінляндії запропонувала побудувати паркан заввишки кілька метрів, увінчаний колючим дротом і оснащений камерами спостереження та датчиками.

Паркан захистить райони, визначені як такі, що становлять потенційний ризик великомасштабної міграції з росії, в основному на південному сході Фінляндії, де більша частина трафіку перетинає кордон, а також навколо прикордонних станцій на півночі країни.

За оцінками прикордонників, реалізація проекту триватиме до чотирьох років і може коштувати кількасот мільйонів євро.

Остаточне затвердження основного етапу може бути відкладено до квітня, коли у Фінляндії мають відбутися парламентські вибори.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ