Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Уряд продовжуватиме та розширюватиме підтримку українського бізнесу у 2023 році, - Шмигаль

17 листопада, 2022 - 15:27
Фото kmu.gov.ua

За 9 місяців війни Україна зберегла макроекономічну стабільність. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час Київського міжнародного економічного форуму, де разом з експертами та бізнесом обговорювалися сьогоднішні виклики та побудова нової економіки, повідомляє Урядовий портал.

«Ми перебудували логістику, розширивши в декілька разів пропускну здатність західного кордону. Нам вдалося подолати паливну кризу. Для бізнесу були зменшені податки. Скасовано сотні дозволів і ліцензій. Економіка працює на воєнних рейках і понад 3 тис. підприємств сьогодні виконують мобілізаційні завдання»,  — підкреслив Глава Уряду.

Крім того, за його словами, з 24 лютого бізнес отримав 60 млрд грн пільгових кредитів тільки за програмою «5-7-9». Були запущені грантові програми в межах проекту єРобота, за якою вже понад 2 тис. успішних заявок на 1,8 млрд грн. Держава допомогла в релокації більш ніж 700 підприємств.

«Розуміємо, що бізнес хоче більшого. Більше підтримки, менше податків. Більше фінансового ресурсу, менше держави в економіці. Ми шукаємо баланси. Але в момент, коли всі податкові та митні надходження ідуть на фінансування армії та оборони, ми не можемо дозволити собі зайві ризиковані кроки», — зазначив Денис Шмигаль.

Водночас Прем'єр-міністр підкреслив, що Уряд не лише продовжуватиме, а й розширюватиме точкову підтримку українського бізнесу у 2023 році. Зокрема, мова йде про Дія City, індустріальні парки, єРобота, «5-7-9» та багато інших програм.

«Держава і бізнес продовжать роботу єдиним фронтом, аби забезпечити армію та нашу перемогу», — наголосив Денис Шмигаль.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ