Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Європейський Союз доправив у визволений Херсон гумдопомогу

17 листопада, 2022 - 19:24

У визволений від російських загарбників Херсон передано гуманітарну допомогу від Європейського Союзу, цього місяця в Україну буде направлено ще 1800 тонн надзвичайної допомоги від ЄС, включаючи обладнання для енергетичного сектору.
Про це повідомляє Європейська комісія, передає Укрінформ.

Зазначається, що у Херсон доправлено життєво важливі товари, зокрема продукти харчування, воду, предмети гігієни тощо.

Єврокомісія у межах Механізму цивільного захисту ЄС координує надання Україні ще 1800 тонн надзвичайної допомоги, включаючи обладнання для енергетичного сектору, яка буде направлена цього місяця.

Чергова партія гуманітарної допомоги ЄС для України складатиметься з обладнання для енергопостачання, наметів, пакетів першої допомоги, захисного одягу, протипожежного обладнання, машин-водовозів, автобусів та інших засобів. Допомога сформована в межах Механізму цивільного захисту ЄС за участю Бельгії, Фінляндії, Німеччини, Словаччини, Люксембургу та Швеції.

«Руйнування енергетичної інфраструктури України сягає критичного рівня. З наближенням зими люди позбавлені поставок електрики та теплопостачання. Ключовим пріоритетом для гуманітарних операторів зараз є доставка саме допомоги для проходження зими. ЄС працює цілодобово з тим, щоб допомогти у збереженні електропостачання в Україні. Через Механізм цивільного захисту ЄС ми доставляємо в Україну генератори та інше важливе енергетичне обладнання», - зазначив єврокомісар із кризового менеджменту Янез Ленарчич.

Він подякував країнам ЄС, які вже взяли участь у цій роботі, і висловив сподівання, що до гуманітарних зусиль долучиться і європейський приватний сектор.

З урахуванням цих поставок загальний обсяг гуманітарної допомоги ЄС для України сягатиме 74 000 тонн на суму понад €450 мільйонів. Крім того, від початку російського вторгнення ЄС надав Україні фінансову гуманітарну допомогу в обсязі €523 мільйонів євро.

Як повідомлялося, від початку військового вторгнення росії в Україну ЄС надає Україні політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Зокрема, ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка дозволила мільйонам українців отримати тимчасовий притулок на території країн Спільноти. З використанням Механізму цивільного захисту ЄС країни-члени поставляють в Україну найбільш нагальну допомогу.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ