Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

З’явився англомовний онлайн курс про українську культуру

17 листопада, 2022 - 17:52

Український інститут разом зі студією онлайн-освіти EdEra створили безкоштовний англомовний онлайн курс «Ukrainian Culture: Understanding the Country and its People», що розповідає про особливості формування української культури та суспільства. Відеолекції читає режисер та сценарист Марк Реймонд Вілкінс. Курс стане корисним для тих, хто викладає дисципліни, пов'язані з Україною, зокрема українську мову, або ж бажає представляти світові культуру України.

Що спадає на думку, коли думаєте про українську культуру? Традиційний одяг? Декілька художників чи письменників? Це лише невеличка частина того, чим є українська культура. У 10 відеолекціях ви дізнаєтеся про цінності та характеристики українського суспільства; про мистецтво під час війни; як різні етнічні та національні групи формували український простір та навіть про те, як травматичний досвід XX століття вплинув на культуру харчування українців. 

Окрім відеолекцій, курс надає слухачам список літератури, тексти, відеопосилання та онлайн-ресурси, які дозволяють більш ґрунтовно ознайомитися з темами лекцій. Завдяки цим матеріалам ви отримаєте збалансоване знання про українську культуру, ідентичність та суспільство. Зрозумієте, у чому особливість українського суспільства та у яких історичних умовах формувалася українська культура.

У розробці відеолекцій брали участь науковці: Докт. іст. наук Володимир Маслійчук (НаУКМА), канд. іст. наук Олена Брайченко (Їжакультура), письменниця та ведуча Олена Хусейнова (UA, радіо Культура), Тетяна Філевська (Креативна директорка УІ), докт. філос. наук. Вахатнг Кебуладзе (НаУКМА), канд. філ. наук. Ольга Дубчак (видавництво Віхола), канд. іст. наук Олександра Гайдай (УІ), канд. іст. наук. Ігор Лильо, докт. істор. наук Оксана Кісь, Світлана Бєдарєва (Ph.D. в історії мистецтв).

Курс безкоштовний. Мова викладання — англійська. Для проходження необхідно лише зареєструватися на міжнародній освітній платформі Udemy.

Онлайн-курс «Ukrainian Culture: Understanding the Country and its People» розроблено Українським інститутом та студією онлайн-освіти EdEra за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 

Більше на сайті Українського інституту: лінк

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ