Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На Хмельниччині з'явилися вулиця і провулок імені головнокомандувача ЗСУ Залужного

18 червня, 2022 - 11:46
Фото: Головнокомандувач ЗС України / Facebook

У селищі Стара Синява Хмельницької області вулицю і провулок назвали на честь головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного. До того вони мали ім'я радянського полководця Георгія Жукова.

Про це йдеться у рішенні селищної ради, передає hromadske.

Загалом на території громади змінили 78 найменувань, які були пов’язані із пропагандою тоталітарних режимів або їхніх діячів. Зокрема, там було чотири вулиці або провулки імені Жукова.

А ще у громаді були назви, пов'язані з радянським командувачем Миколою Ватутіним, письменником Львом Толстим, одним з основоположників марксизму Фрідріхом Енгельсом та іншими.

Георгій Жуков - радянський полководець та державний діяч. Під час Другої світової війни Жуков примусово мобілізував українських селян віком від 15 до 55 років та кидав їх на штурм без військової форми та з мінімальним озброєнням на добре підготовлені німецькі війська.

У народі ці формування із зігнаних селян називали «піджачниками», «чорносвитниками», «чорною піхотою». Окрім злочинів проти українського населення, історики приписують Жукову жорстокість щодо полонених, грабунок окупованих територій та випробування зброї на людях.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ