Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася зустріч з рідними захисників

19 листопада, 2022 - 12:48
Фото armyinform.com.ua

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася зустріч з рідними та близькими захисників житомирської десантно-штурмової бригади.

Про це йдеться у повідомленні штабу.

Під час зустрічі на питання присутніх відповіли представники ЗСУ та Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, повідомляє АрміяInform.

Зокрема, присутніх цікавило, чи всі території під Ізюмом обстежені на наявність поховань. На що радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін відповів:

«95% території Харківщини вже опрацьовані. Усіх, кого знайшли, відправляють на експертизу ДНК. Якщо є збіг, повідомляють рідним. Через велику кількість запитів чекати результатів експертизи ДНК доводиться близько чотирьох місяців. Якщо є сумніви щодо результатів, можна звернутися до слідчого, який веде справу про зникнення людини, щоб він призначив повторну експертизу. Зупинити пошук зниклих можуть лише за трьох обставини:

• людину знайшли живою,
• знайшли її тіло,
• виявили місце поховання.
Інакше вона буде вважатися зниклою безвісти невизначений час».

У повідомленні штабу також зазначається: дізнатися про підтвердження Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) наших полонених можна за допомогою чатботу НІБ у Телеграмі. Якщо підтвердження є, слід вимагати листування через Червоний Хрест.

Наразі МКЧХ не має вільного доступу до наших захисників у російській неволі. Певну інформацію можна отримати завдяки адвокатським запитам, зокрема завдяки групі «Пошук. Полон».

Україна робить усе можливе для повернення всіх захисників та захисниць, які перебувають у ворожому полоні.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ