Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Майже 2 тисячі українських дітей у Варшаві отримали можливість пільгового проїзду

20 листопада, 2022 - 16:45

Пільговими умовами проїзду у міському транспорті Варшави тепер можуть користуватися майже 2 тисячі українських учнів. Ще у вересні такий запит від чотирьох українських шкіл, що працюють у Варшаві, отримав Освітній кластер MriyDiy у Польщі.

Освітній кластер MriyDiy поширив інформацію про запит на своїй сторінці Facebook.

"Ми взяли за мету докласти всіх зусиль, щоб такий вид пільг, який діє для учнів польських шкіл, був наданий і  дітям, які навчаються в українських школах. Адже учні українських шкіл живуть у різних районах Варшави та мають щодня двічі на день користуватися громадським транспортом," – коментує Лариса Жигун, голова Освітнього кластера MriyDiy у Польщі.

Вартість проїзду в обидві сторони на місяць становить приблизно 185 злотих (біля 1500 грн). Для українських родин така вартість є досить високою.

Представники Освітнього кластера MriyDiy надіслали офіційний лист до Управління міського транспорту міста Варшави з проханням дозволити пільговий проїзд для дітей з України, які навчаються у школах Варшави в українській системі освіти. Представники Управління міського транспорту міста Варшави швидко відгукнулися та надіслали уточнюючі питання щодо кількості та віку дітей. Через деякий час Освітній кластер MriyDiy поширив інформацію про запит на своїй сторінці Facebook, а на наступний день отримав позитивну відповідь від Управління.

"Ми щиро вдячні Управлінню міського транспорту міста Варшави за швидке вирішення питання з надання пільгового проїзду для українських дітей, які вимушено покинули Україну через війну.  Підтримка, яку надає Муніципалітет міста Варшави надзвичайно цінна та важлива для українських родин сьогодні", – додає Лариса Жигун. За потреби подібні запити Освітній кластер MriyDiyнадішле до управлінь міського транспорту інших міст у Польщі, де сьогодні перебуває найбільше українських родин.

"Таким чином ми прагнемо забезпечити права українських дітей, які здобувають освіту в українських освітніх проектах, та давати можливість відчувати себе захищеними навіть на території інших держав. Ми готові робити все для того, щоб тимчасове перебування за кордоном наших дітей було забезпечено належними умовами та підтримкою аж до того часу, коли українські родини повернуться в Україну та продовжать навчання у своїх рідних школах".

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ