Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Нейтральна Австрія збільшує фінансування армії: €16 мільярдів за чотири роки

20 листопада, 2022 - 18:57

На тлі війни рф проти України Австрія, яка має зафіксований в конституції нейтральний статус, прийняла рішення про збільшення витрат на оборонний сектор.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Згідно з прийнятим федеральним бюджетом на 2023 рік, збройні сили країни (Бундесгер) отримають 3,32 млрд євро, що на майже 605 млн євро або 22,3% більше, ніж бюджет армії у нинішньому році. Очікується, що збільшення армійського бюджету дозволить у 2023 році спрямувати більше інвестицій в облаштування казарм, екіпірування військовослужбовців, повітряну та наземну мобільність, покращення танкового парку та протиповітряної оборони.

За словами федеральної міністерки оборони Австрії Клаудії Таннер, після вторгнення рф в Україну військова оборона країни знову опинилася в центрі уваги і стала "необхідною, як ніколи раніше".

З метою забезпечення сталого зростання оборонного бюджету Національна рада Австрії також прийняла окремий закон про фінансування національної оборони, який передбачає спрямування на оборону 16 млрд євро у наступні чотири роки.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ