Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Під українським прапором вже 12 населених пунктів Луганщини, — речник ЗСУ

20 листопада, 2022 - 12:44
Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

Збройні сили України звільнили від російських окупантів 12 населених пунктів Луганської області. Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Маючи великі сили на східному фронті, на Донбасі, росіяни понад 4 місяці не можуть прорвати оборону в районі Бахмуту й Авдіївки. Звичайно, що це вимагає зосередження наших зусиль. Щобільше, у Луганській області ворог вже зазнає поразки. 12 населених пунктів вже під українським прапором. І багато в чому там ініціатива за нами", — повідомив він.

За словами Череватого, після поразок на кількох головних напрямках та провалі стратегічних планів Росія хоче здобути перемогу хоча б десь.

"Після того, як ворог зазнав невдач в стратегічних планах, не зміг взяти Київ, зазнав поразок на Харківському, Лиманському, і Херсонському напрямках, йому залишається на тактичному рівні здобувати якісь перемоги. Оскільки протягом всієї війни та навіть раніше одним із наративів російської пропаганди звучало "звільнення народу Донбасу", невідомого нікому раніше, то зрозуміло, що вони хочуть вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. І відтак, якби вони вийшли на ці кордони, вони б і далі захотіли захопити повністю Запорізьку область", — підсумував Сергій Череватий.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ