Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Прем’єр: у Польщі поки не має чіткої відповіді, звідки була запущена ракета, яка впала у Пшеводуві

20 листопада, 2022 - 21:47

Слідство зібрало дані у справі вибуху ракети в польському селищі Пшеводув, але вони поки що не дають достеменно встановити, звідки вона була випущена.

Як повідомляє "Польське радіо", про це на пресконференції в неділю заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, перебуваючи з візитом у Фінляндії.

Під час прес-конференції в Гельсінкі главу польського уряду запитали про результати розслідування вибуху ракети у Пшеводові, зокрема те, чи визнає українська сторона, що це була їхня ракета.

Моравецький розповів: "Ми цього ще не знаємо. Нехай над цим працюють фахівці, слідчі. Ми запросили до розслідування експертів із української сторони, а також міжнародних, із НАТО, американських".

Він додав, що у слідства є "докази із камер прикордонників, але вони не показують зі стовідсотковою достовірністю, звідки була випущена ракета".

Моравецький зауважив: "Треба продовжувати збирати докази, розслідування займе деякий час".

Прем'єр Польщі запевнив, що Варшава прагне повної прозорості розслідування.

Він сказав: "Особливо ми хочемо, щоби наші українські друзі та партнери були впевнені в тому, що результат розслідування буде доведеним. Тому ми запросили їх до розслідування".

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ