Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

В Іспанії зможуть пройти безкоштовну психологічну реабілітацію діти з України

21 вересня, 2022 - 22:49

В Іспанії розпочав роботу оздоровчо-освітній табір для психологічної реабілітації дітей з "гарячих точок" України. Спеціалісти допомагають дітям подолати травму війни та повернути радість дитинства. Про це повідомляє Gen.Ukrainian, інформує УНН.

«Хтось з дітей залишився без батьків, хтось став батьком для братів та сестер і ще безліч історій, які важко розповідати. Ми відчуваємо та бачимо, що відновлювати майбутнє потрібно вже зараз. Ми боремося за українських дітей на психологічному фронті, щоб побачити в їхніх очах надію», - ідеться у повідомленні.

Мета програми Gen.Camp - стабілізація психоемоційного стану дитини після травмуючої події. Перші 30 дітей віком від 6-12 років вже проходять реабілітацію в Іспанії.

Комплексна програма психологічної реабілітації дитини містить в собі:

    групову терапію, індивідуальну (за кожною дитиною закріплений окремий спеціаліст та створюється психологічний профіль);
    когнітивно-поведінкову терапію;
    арт-терапію;
    анімалотерапію та терапію апаратом Tomatis за індивідуальною програмою для кожної дитини.

Педагогічна програма охоплює роботу в групах, ситуативне моделювання, розвиваючі ігри та інше. Групи формуються за змішаним принципом. Остаточна програма формується з урахуванням індивідуальних особливостей учасників конкретної групи.

У Польщі вирішили створити центр тимчасового перебування українців, які втекли від повномасштабної війни. У місті Замостя підготують квартири, де безкоштовно житимуть українські біженки з дітьми.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ