Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ПА НАТО визнала рф державою-терористом, - Чернєв

21 листопада, 2022 - 19:19
Фото з відкритих джерел

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, якою закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії росії та визнала її державою-терористом, повідомив народний депутат України, голова Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

"Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дасть змогу засудити не лише безпосередніх виконавців воєнних злочинів, а й найвище керівництво російської федерації ", - написав Чернєв у Фейсбуці у понеділок.

За його словами, резолюція буде направлена урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО.

Чернєв додав, що у резолюції було враховано й інші побажання української делегації, зокрема збільшення постачання Україні озброєння; розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО; створення механізму стягнення репарацій із рф за завдану Україні шкоду.

Нардеп зазначив, що також делегати особливо наголосили, що українська армія однозначно посилить НАТО, а тому членство України бажане і важливе і для самого Альянсу. Крім того, в резолюції з ініціативи української делегації було закріплено принцип, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

"Ухвалення цієї резолюції - це важливий політичний крок, який відображає настрої у західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн в ухваленні рішень. Також дуже тішить той факт, що українська позиція, така як створення трибуналу, виплата репарацій чи визнання росії державою-терористом, поступово стає мейнстрімом на найвищих міжнародних майданчиках", - наголосив Чернєв.

 

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ