Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

ВООЗ з початку війни зафіксувала 703 випадки нападу агресора на медустанови

21 листопада, 2022 - 20:14
Фото: Нацполіція

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) від початку війни зафіксувала 703 випадки нападу російських окупантів на українські медустанови, повідомив регіональний директор ВООЗ доктор Ганс Клюге на брифінгу у Києві в понеділок.

Він зазначив, що на тлі серйозних руйнувань система охорони здоров'я стикається також із викликами через пандемію COVID-19, сезонний грип і низький рівень вакцинації.

Крім того, підготовка української системи охорони здоров'я до зими містить забезпечення медустанов опаленням і генераторами.

Клюге також повідомив, що "на деокупованих територіях ми бачимо серйозні виклики через те, що там живуть люди похилого віку, які мають хронічні захворювання".

"Ми говоримо з групою наших волонтерів, які здійснюють медичні поставки в так звані сірі зони або в деокуповані райони. Там немає жодної медичної допомоги первинної ланки, немає сімейного лікаря, немає аптек. Разом із МОЗ ми намагаємося заповнити цю прогалину завдяки нашим мобільним бригадам", - сказав він.

"Україна зіткнулася зараз з таким викликом, якого не було вже давно. Майже 50% цивільної критичної інфраструктури постраждали або зруйновані. Це початок дуже серйозної зими, в деяких районах України температура може опуститися нижче 20 градусів. Це найсерйозніша атака на структури охорони здоров'я на європейському континенті після Другої світової війни", - наголосив він.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ