Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Зеленський подякував українським медпрацівникам за їх внесок у боротьбу з поширенням коронавірусу і військовим за захист держави на Донбасі

23 березня, 2020 - 22:40
Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський подякував медичним працівникам за роботу з боротьби з розповсюдженням коронавірусу, зазначивши, що українська медицина тримається на професійних і самовідданих людях, а також військовослужбовцям за службу і захист держави на Донбасі, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Хочеться говорити і відзначати тих, хто працює самовіддано і без відпочинку. Я щиро дякую кожному українському медику. Сьогодні ви - наші супергерої. Медицина тримається, маючи найцінніше. Це - люди. Це наші українські медики", - заявив Зеленський.

Президент закликав українців залишатися вдома, щоб мінімізувати кількість хворих коронавірусом і захистити лікарів від вибору, кого лікувати.

"Давайте не допустимо ситуації, коли вони в прямому сенсі слова будуть падати на роботі від перевтоми і будуть змушені вибирати, кого з пацієнтів їм лікувати. Допоможіть своїй країні - залишайтеся вдома", - закликав Зеленський.

Також глава держави відзначив службу українських військових на сході країни.

"Сьогодні весь інформаційний простір заповнений темою коронавірусу. Але захист України залишається нашим пріоритетом. Дякую українським бійцям, які продовжують захищати Батьківщину. Ми робимо все, щоб Україна була здоровою. Ви робите все, щоб Україна - була", - сказав президент.

Крім того, Зеленський подякував українським прикордонникам, які одними з перших приєдналися до стримування поширення коронавірусу в Україні.

"Вони фактично перебувають на новій "передовий" і ведуть боротьбу з невидимим ворогом - коронавірусною інфекцією. Дякую за службу", - підкреслив Зеленський.

 

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ