Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

У Львові вимагали облгази віддати у комунальну власність

25 січня, 2021 - 14:57
Фото: Павло Паламарчук, "День"

Під стінами Львівської облдержадміністрації сьогодні пройшла акція проти підвищення тарифів на газ. До неї доєдналася ціла низка громадських організацій.

Основним посилом учасників акції до влади було не збільшувати вартості тарифів для населення, зокрема на газ. Також вони висунули ряд вимог.

Зокрема люди вимагали, щоб Львівоблгаз, які і інші облгази в Україні, віддали у комунальну власність громадам областей. Газ українського видобутку для українського споживача має бути по ціні 2,5 тисячі грн. за тисячу м3, а не по 7 тисяч грн. більше, як пропонує уряд. За їхніми словами, зараз газ перебуває в руках олігархів, яких давно потрібно відправити у смітник історії. Не можуть кілька заможних людей гнобити все населення України.

Також учасники акції висунули вимогу до самих чиновників - зарплати чиновників усіх рівнів не повинні перевищувати сім середніх українських зарплат.

Нагадаємо, що з 1 січня в Україні зросли тарифи на тепло та електроенергію. Також у 2021 році українці платитимуть більше не тільки за газ як товар, але і за його постачання.

Павло Паламарчук, "День", Львів

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

Джерело: День

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ