Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

26 жовтня стартує продуктова програма Food For Good, започаткована американськими благодійниками в Україні

25 жовтня, 2022 - 14:17
Фото unn.com.ua

У середу, 26 жовтня, відбудеться відкриття продуктової програми Food For Good, започаткованої для допомоги у вирішенні гуманітарних, соціальних, економічних та гуманітарних проблем в Україні, повідомляє УНН з посиланням на організаторів проекту.

Особливість проекту Food For Good полягає у тому, що він покликаний не лише безпосередньо надати допомогу продуктами харчування, а й підтримати економіку України, адже продукти закуповуються та виготовляються в нашій країні коштом американських донорів. Тим самим програма допомагає ще й забезпечити українців робочими місцями.

Ініціатором започаткування програми виступила Аксенія Крупенко, етнічна українка, співзасновник американського гуманітарного фонду «Revival Foundation». Вона прибула в Україну влітку разом з партією, зібраною американськими благодійниками, – допомогу доставили до Варшави 13 літаками, а потім доправили з Польщі вантажівками та потягами.

Вантаж містив не лише продукти харчування, засоби гігієни, а й дороговартісне медичне обладнання. Крупенко перебувала в Україні протягом двох місяців та вивчала ситуацію в нашій державі з тим, аби надати українцям максимально ефективну підтримку. За цей час вона вивчила логістичні шляхи доставки товарів, відвідала багато підприємств, зокрема, аграрних та з виробництва продуктів харчування. Благодійниця вирішила, що найбільш ефективною буде модель допомоги, коли продукти не доставлятимуться з-за кордону, а закуповуватимуться та перероблятимуться в Україні: це дасть можливість найбільш раціонально витрачати кошти партнерів, зекономивши на доставці, та створить умови підтримки українських виробників.

«Revival Foundation» в особі Аксенії Крупенко заручився підтримкою U.S.-Ukraine Foundation Надії та Роберта МакКоннел. Завдяки зусиллям партнерів у цей час на складах благодійного фонду «Союзники світу» (українського партнера програми) уже пакується перша партія допомоги.

Волонтери «Союзників світу», ризикуючи своїм життям, працюють з початку повномасштабної війни в Україні на гуманітарному фронті, особисто розвозять гуманітарну допомогу в найбільш критичні регіони України, розуміючи як патріоти держави, на скільки кожна коробка гуманітарної допомоги полегшує страждання наших співвітчизників. Аксенія Крупенко продовжує активну діяльність з американськими донорами в США, які вірять в перемогу України, які захоплюються українцям і розуміють, що в Україні час – це життя.

26 жовтня відбудеться відкриття продуктової програми Food For Good - 14:00, м. Київ, вул. Барембойма, 1.

Окрім того, БФ «Союзники світу» надає гуманітарну допомогу тим, хто її потребує. Для цього слід звернутися до фонду, заповнивши анкету за посиланням на сайті.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ