Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Євроатлантичний центр НАТО в Румунії готуватиме українських парамедиків

26 жовтня, 2022 - 09:28
Фото mvs.gov.ua

Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи та Румунія підписали угоду про співпрацю щодо навчання парамедиків для українських служб швидкого реагування. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Цей тренінг допоможе підвищити спроможність української медичної системи в умовах широкомасштабної збройної агресії рф проти України – ситуації, яка погіршилася із настанням зими та поточними викликами, пов’язаними з пандемією COVID-19. Навчання проходитимуть у Румунії за сприяння Департаменту з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Румунії.

Румунія та Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи забезпечать фінансову підтримку, необхідну для проведення тренінгів та покриття пов’язаних витрат через Цільовий фонд реагування на пандемію.

24 жовтня у штаб-квартирі НАТО відбулася церемонія з нагоди підписання угоди за участі Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ Румунії Раеда Арафата, Постійного представника Румунії при НАТО, посла Дана Некулаеску та пана Тіма Ланнана, Голови Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи.

Цільовий фонд реагування на пандемію був створений у 2022 році для реагування на пандемію COVID-19. Сьогодні в рамках реалізації Трастового фонду надається гуманітарна підтримка Україні, що включає доставку медичного обладнання та витратних матеріалів, освітню підтримку в таких сферах, як підготовка парамедиків. Усе це сприяє підвищенню готовності та стійкості національної системи охорони здоров’я України.

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ