Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Британський режисер Тоні Палмер підтримує українців

27 лютого, 2022 - 19:43
Фото Reuters

Вже багато років видатний британський режисер телебачення, кіно і театру Тоні Палмер приїжджає на Волинь, аби як почесний гість взяти участь у міжнародному фестивалі «Стравінський і Волинь». Завдяки йому цінними матеріалами поповнюється експозиція меморіального музею композитора Ігоря  Стравінського в Устилузі, який композитор називав «райським куточком для творчості». Палмер - автор документальних стрічок про знаменитих композиторів, музикантів та авторів, деякі з них показував і в Устилузі та Луцьку. Стравінського він знав особисто.

Василь Ворон, журналіст, один з організаторів міжнародного фестивалю «Стравінський і Україна», повідомив: щойно отримав від Тоні Палмера лист, який  адресований також Сергієві Єфіменку, керівнику Волинської філармонії. Британський режисер пише: «Сергій, Василь, я впевнений, що ви знаєте, що на Заході вас підтримують тисячі, а то й мільйони людей. Ми не можемо посилати солдатів, але ми посилаємо все інше. Росію більше ніколи не приймуть до сім'ї народів, що б не сталося в найближчій перспективі. Росію викинули зі світового футболу, російських музикантів звільняють, економічні санкції зараз жорстокі, навіть Угорщина відкрила свої кордони для біженців. У нас є канал BBC, який 24 години на добу транслює інформацію, тому ми неймовірно добре поінформовані про те, що відбувається. Просто знай, що ти не забутий.

Ваш друг ТОНІ П

Sergei, Vasyl, I am sure you know that you have thousands, indeed millions of people supporting you in the West. We cannot send soldiers, but we are sending everything else. Russia will never again be admitted to the family of nations, whatever happens in the short term. Russia has been thrown out of world football, Russian musicians are being fired, the economic sanctions are now savage, even Hungary has opened its borders to refugees. We have a BBC channel broadcasting 24 hours a day with information, so we are incredibly well informed about what is happening. Just know that you are not forgotten.

Your friend TONY P».

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Читайте "День" в Facebook, Тwitter, дивіться на Youtube та підписуйтесь на канал сайту в Telegram!

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ